...ryby plavou i na onom světě

Měsíc potřetí...a zatím i naposledy

26.10.2010 12:17

Letošní série přednášek astronoma Miloslava Paulino o Měsíci se uzavírá. Zatím poslední - třetí díl přednášek se bude konat opět na Educatice a to v sobotu dne 30. 10. 2010. Začátek ve 21 hodin.

 

Tuto tak trochu i strašidenou přednášku (při blížícím se Helloweenu) se rozhodl Míla věnovat našemu příteli VanDer Haalanovi, který se rozhodl patrně už s konečnou platností, že nás, virtuální figurky, opustí. Van toho udělal za svůj virtuální život opravdu hodně. Stojí také jako zakládající člen našeho týmu za tváří Educatici. Jistě se po virtuálním světě najde řada míst, která se (dokud nebudou smazána) mohou pochlubit tím, že tam nějaké Vanovy stavby stojí. Van si vystavěl na Educatice jeden takový vlastní příjemný odpočinkový koutek, který bychom chtěli využít právě při této příležitosti... Přednáška proto proběhne ZDE.

Od Míly se dozvíte něco o měsíčních údolích, pánvích a pohořích. A při tom helloweenském duchu i něco o jedné z velkých vesmírných katastrof, která se stala právě v blízkosti planety Země. A k tomu si Míla připravil i jeden přídavek... "the dark side of the Moon" ...ano, odvrácená strana Měsíce, kterou většina z nás pozemšťanů na vlastní oči nikdy neuvidí.

Možná vás ta skutečná odvrácená tvář i překvapí...protože právě tam odlétají v zimě ty vlaštovky....jo...ještě něco...Míla zdůraznil, že možná přijdou i nějací duchové...možná i duch Billa Lindena...                   

Skutečná tvář odvrácené strany Měsíce                           

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO