...ryby plavou i na onom světě

Nebuďme jelita.

17.02.2011 14:10

Někteří z vás si ještě vzpomenou na scriptovací lekce Shinyho Iceberga, se kterými se můžete i dnes seznámit v objektu vzdělávacího projektu Educatica.

 

Někteří ze členů skupiny „educatica.cz“ se také loni zapojili do spontánní akce tvorby vánočních ozdob. A musím uznat, že to byla z našeho pohledu sice jen krátkodobá ale o to příjemnější spolupráce.

Proto, že se i dnes jistě najdou avataři, kteří mají zájem se něčemu novému přiučit a zkusit se postavit v tvorbě na vlastní nohy, připravil si právě pro vás Educatica tým několikatýdenní tvůrčí dílnu. Nebo, jak se dnes také říká - workshop. Ne, že byste museli několik týdnů na něčem usilovně pracovat. To tedy na zájemce nečeká. Když někdy půjdete za školu, jistě zameškanou výuku doženete samostudiem...:-).

Vždy jeden večer v týdnu se na Educatice sejdeme a postupně tam budeme společně tvořit. Vytvoříme objekt, který se bude skládat nejen z běžných primů, ale také ze sculptu (tvorba bude jak s pomocí placeného programu Tatara, tak i pomocí free programu Blender). Vyzkoušíme si tvorbu a použití textur, zkusíme něco ze základů animace ve free programu Qavimator, vysvětlíme si, jak by měl vypadat zvuk, který chceme použít ve virtuálním světě a jak pracovat se skripty, které spustí zvuk a pohyb avatara a třeba i pohyb finálního společně tvořeného objektu v avatarově ruce. Každý si zkrátka vytvoří s naší pomocí...dobře, ať to tedy víte – velikonoční řehtačku, se kterou budete moci chodit na Velikonoční pondělí po virtuální pomlázce.

 

 

Pokud máte zájem se této tvůrčí dílny zúčastnit, přijďte dne 28. 2. 2011, ve 20:30 hodin do přednáškového sálu v Educatice. Tam se dozvíte více.

A ještě malá poznámka. Jsou vítána samozřejmě i děvčata. Třeba tu řehtačku máte komu dát...nebo si ji jen zkusíte vytvořit.
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO