...ryby plavou i na onom světě

O SCULPTOVANÉ VEJCE

26.03.2010 08:33

 

 

Soutěž o sculptované vejce.

 

  TERMÍN: 29. března - 2. dubna 2010    

Vím, že naučit se pracovat s jakýmkoli programem na tvorbu sculptů není nic jednoduchého. Neexistuje také žádná jednoduchá „kuchařka“.

Vytvořit nějaký základní rotační sculpt je ale celkem jednoduché. V programu TATARA stačí k tomu účelu jen využití režimu ROKURO (soustruh) a případně editační režim TEXTURE. Soustruh se naučíte ovládat během chvíle. Dá se říci „na první spuštění“.

A když jsou za dveřmi Velikonoce, mohli bychom si zkusit vytvořit sculptovaná velkonoční vajíčka. Hodnotit se bude u výsledných výtvorů jejich technické provedení...tedy hlavně jeho tvar a „koliznost“ vajíčka. Samostatně budou ohodnocena i vajíčka malovaná (texturovaná). Já mám rád takové ty klasické české a moravské techniky malování...;-).

Tak tedy dne 2. dubna 2010 v 20.30 hodin se sejdeme v MODELÍNĚ a každý, kdo se do soutěže chce zapojit na místě samém, předvede svůj výtvor. Chápu, že ne každý zájemce o soutěž bude mít v uvedeném termínu čas. Proto mi inworld můžete v takovém případě vajíčko nejpozději do 21.00 hod. dne 1. dubna 2010 poslat. A to jak vajíčko hotové, tak jeho sculpt texturu (raději transparentní) a případně i texturu povrchovou. Vše nejlépe jako NO TRANSFER. Abych se na vašich výtvorech nemohl jakkoli obchodně přiživit...;-). Že jak sculpt textura tak textura povrchová musí být vaším dílem (vlastník i tvůrce) snad nemusím ani upozorňovat.

VÝHRA

  • 1.místo - 150 L$
  • 2.místo - 100 L$
  • 3.místo - 50 L$

Těšíme se na setkání s prvními sculptery.

 

Více inforamcí a soutěžích a akcích najdete na www.educatica.cz .

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO