...ryby plavou i na onom světě

Orientační ostrov Scholar

05.02.2009 15:16

Poté, co řada nováčků, ve snaze si zkrátit cestu, mine první vstupní orientační ostrov a vejde to druhého - onoho světa, leckdy zjistí, že jim chybí nějaké třebas i celkem důležité znalosti. Jedna možná varianta řešení je mimo jiné i na ostrově Help Island Public . K tomuto místu se ale objevují stesky, že tam je to všechno stejně anglicky.
Já bych si dovolil upozornit na jiné místo. Tam bývá celkem klid. Nikdy jsem se tam nepotkal s více jak třemi avatary – a ty jsem tam navíc zavedl obvykle právě já. Podívejte se na region Scholar . Tam hned na začátku je stůl s krabicemi různých vlajek. Kupodivu - je tam i krabice s vlajkou českou. Její obsah si vezměte do inventáře a odtud si jej pravým myšítkem "oblékněte - wear".

(video vytvořila a k publikaci poskytla lioness Latte)

Tím se aktivuje návod, který se vám může hodit...a prostě se vydáte po směru šipek na zemi...u každého stanoviště si v českém návodu nalistujte příslušné číslo stanoviště, aby poznávání bylo snadnější. A pokud návod v češtině zrovna nepotřebujete, tak s ho v inventáři jednoduše zase sundejte – nebo si ho (pokud to už umíte) „oblékněte“ jako HUD s umístěním jinde na ploše monitoru. To aby vám třeba nevadil ve výhledu.

Cestou projdete stanoviště, kde se naučíte řadě činností od samotného základu chůze, nastavení hlasové komunikace (Voice), základních nastavení klienta, nakupování (tam tedy ještě zadarmo), oblékání a úpravy vašeho avatara (je pamatováno na nesmělé a stydlivé – jsou tam i převlékací kabinky). Naučíte se pracovat s přibližováním obrazu, využíváním tzv. poseballů (to jsou takové ty kuličky na sezení a jiné animace avatara). Téměř před cílem se naučíte ovládání věcí, které máte oblečené při využití chatových pokynů a základům práce s vašimi objekty na sandboxech (pískovištích).
Při poznávací procházce máte povoleno dokonce i s vašimi objekty pracovat (autoreturn položených objektů je 10-20 minut).
Na samotném konci základní výukové trasy vás čeká vtipně řešená zkouška v létání. Tady upozorňuji nováčky na vhodnost splnění rady na vyzvednutí si a přečtení návodu na řešení „létací“ situace. Přeletem se nakonec dostanete na cílový ostrov, na němž vás čeká seznámení se s některými již zavedenými firmami a jejich výtvory. Můžete si vyzkoušet praktickou jízdu na koni na tamní překážkové dráze.

(video vytvořila a k publikaci poskytla lioness Latte)

Celý výukový areál se skládá sice z pěti regionů, ale nelekejte se. Jde o jeden cílový ostrov, okolo něhož jsou čtyři výukové se stejnou „náplní“.

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO