...ryby plavou i na onom světě

XStreet SL - nakupování

01.11.2008 06:54

XStreet SL  funguje prakticky jako kterýkoli jiný on-line internetový obchod.
Po přihlášení se vaším SL jménem a příjmení za použití vámi zadaného hesla máte řadu možností. Bude dobře, když si ve volných chvílích "osaháte", jaké možnosti nabízí.
Pro začátek snad je třeba vědět hlavně, že...
•    obchod jako takový se ukrývá pod záložkou "Marketplace" (ikonka nákupní tašky)
•    informace o vašem účtu se vám zobrazí po kliknutí na odkaz "My Account" - tam si můžete podle vašeho přání měnit, upravovat a doplňovat jednotlivé údaje
Jdeme tedy do obchodu...a bez peněz.
Rozklikněte si tedy "Marketplace".

•    v levém sloupci i můžete vybírat zboží podle jeho jeho druhu
•    nahoře vpravo je tabulka pro vyhledávání podle klíčových slov (nebo třeba i podle jména vašeho oblíbeného tvůrce); vodné je využití i nabídky dané možností "Advanced search, more"; tam se dají nastavit požadavky...třeba podle ceny vzestupně - order by price, ascending...a hledám třeba nějaká trika (tedy shirt)...a to potvrdím tlačítkem Search...ale to snad ani není třeba říkat, ne?

a uvidíte asi následující obrázek…


•    zaujalo nás hned první zboží (samozřejmě na zkoušku), tak si na něj klikneme a hle…


•    a zboží si koupíte třeba hned "buy now", si ho uložíte do oblíbených "add to favorites" a koupíte si ho až později, až budete mít třeba více času...oblíbené položky najdete tak, že si otevřete stránku "My favirites items" - vlevo nahoře v tabulce "My xstreet"
•    řekněme, že kupujeme hned...spustíte si SL klienta a přihlásíte se...v internetovém obchodě potvrdíte tedy "Buy now"...v tabulce, která vám vyskočí, potvrdíte, že opravdu chcete toto zboží za cenu 0 koupit...tlačítkem "Yes"
•    a teď okamžitě do onoho světa...tam se vám zobrazí nejspíše něco takového…



•    v tabulce potvrdíme nákup tlačítkem "Keep"...a je to, zboží je koupené a máte ho v inventáři - jen ho tam najít a naložit s  ním podle přání a možností...pokud je zabalené v nějaké "krabici", rozbalte si ji na "písku" a obsah krabice zkopírujte do inventáře - tady upozorňuji na to, že je třeba hlídat při výběru zboží jeho "permissions" (oprávnění), které tvůrce nastavil pro nové majitele (copy, modify, transfer - zkuste popřemýšlet, co to které slovo znamená)
No a teď ještě pro případ, že budete chtít koupi něco, za co se už platí…
Musíte mít na vašem SL účtu už nějaké lindeny. To je nezbytnost. Účty máte propojené a jak lindeny převést...i to je celkem snadné...dojdete si na onom světě k nějakému terminálu. Již dříve jsem zmiňoval třeba ten u radnice v Bohemii. Kliknete na něj levým tlačítkem myši a získáte tak návod. Kliknete na něj pravým tlačítkem myši a...

...a vyberte, nebo napište částku, kterou chcete převést a tuto potvrdíte tlačítkem "Pay". Podívejte se pak hned na Xstreet SL a aktualizujte si stránku...a asi uvidíte hned, že vám tam vámi zaplacená částka bez jakéhokoli poplatku přibyla...a dále nakupujte podle návodu uvedeného už výše.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO