...ryby plavou i na onom světě

Blog

Bez komentáře...

18.05.2008 13:02

Bez komentáře přetiskuji přepis komunikace mého přítele na jednom místě v SL...

 

  Charley Itano: help
[2:49]  You: whera are you...Charley?
[2:50]  Charley Itano bangs on the door
[2:50]  Charley Itano: it doesn't open
[2:50]  Charley Itano: and I can't tp out
[2:50]  You: how did you opened them?
[2:51]  You: so...log you out fom SL...and restart it...
[2:51]  Charley Itano: I did
[2:51]  Charley Itano: I come back here
[2:51]  You: at your home...
[2:51]  Charley Itano: I think I am being punished
[2:51]  Charley Itano: but I don't know why
[2:52]  You: i do not how to help you...it is temorary...locked...,ybe...
[2:52]  Charley Itano looks down at the ground
[2:52]  Charley Itano: I am in a padded cell
[2:52]  You: yes...
[2:52]  Charley Itano: like a madman
[2:53]  Charley Itano: I can't even access my inventory
[2:53]  You: so...if i will meet anybody, who can halp...i ask him...but sorry now:-(
[2:54]  Charley Itano nods sadly
[2:55]  Charley Itano shouts: don't go in there!!
[2:55]  Charley Itano come closer... I can't hear you
[2:55]  You: yes...i undertand...than you for you...but you are a victim:-(
[2:56]  Charley Itano: I went in the operating theatre... then I was in here
[2:56]  You: as i know...it is temporary...
[2:57]  You: so good bye...:-) :-(
[2:58]  Charley Itano shouts: please send me help...... please!!
[2:59]  You: can you use my offered TP?
[2:59]  Charley Itano: no... send it again
[3:00]  Charley Itano: have you sent it??
[3:00]  You: yes Ihave sent it
[3:00]  Charley Itano: oh my god
[3:00]  Charley Itano: I am trapped!!
[3:01]  You: so...I will ask anybody...but...mybe...you must wait...
[3:01]  You: :-(

>>

Shiny Iceberg

18.05.2008 11:03

Samotného mě až udivuje, že jsem dosud nezmínil na těchto stránkách jednoho člověka z české komunity, který se v prostředí SL pohybuje a hodně tomuto fenoménu rozumí. Často se jeho jméno vyskytuje i na stránkách www.secondlife.cz . Tím člověkem je Shiny Iceberg. Vytvořil své zajímavé stránky o SL. Dá se tam najít hodně zajímavých informací. Jak pro nováčky, tak i pro ty, kteří se v SL pohybují častěji... Podívejte se proto také na revue.oborsky.cz/

>>

Ach, ta kniha návštěv...

12.05.2008 12:40

Když jsem tyhle stránky začal tvořit, netušil jsem, že založím jakousi knihu návštěv. Když už jsem ji udělal, věřil jsem, že se tam třeba něco objeví, ale nakonec mne zaskočilo, že se tam nějaké zápisy zjevily. A teď nevím, udělal jsem dobře, že jsem tu knihu založil? Teď jsem se nechal zavázat k tomu, že tady budu pokračovat. Že zkrátka se tady občas něco změní. Že se tady dá najít něco, co by mohlo mít smysl, co nebude „mimo mísu“ a co bude někomu stát za to, aby se občas vrátil. Už začínám litovat, že jsem vůbec začal. Ne…kdo mě znáte, víte, že o hodně věcech až dost zbytečně přemýšlím. Zkrátka budu sem psát jen tehdy a potud, pokud mne to bude bavit. Až mě to bavit přestane, už psát nebudu. A nebude toho žádná škoda. Vždyť to vidíte – na té zatracené síti je tolik plevelu, že se tam jedny hloupé stránky ztratí….

>>

Asi bych měl učit – jak vybudovat obchodně silnou společnost

07.05.2008 12:42

Ten, kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí, ten to řídí. Kdo to neumí řídit, ten to učí… Tak takhle nějak jsem kdysi slyšel jeden vtip…možná to bylo ale úplně jinak. V následujících dnech ukončím obsahově druhou etapu mého pobytu na onom světě. Společně s dalšími zahájíme éru adoptivních rodičů. Když se tak koukám zpět, zjišťuji, že jsem toho udělal dost…pro to, aby mi nikdo nevěřil; aby ten projekt skončil, dřív než začal; abych znechutil lidi; abych zkrátka nedosáhl ničeho z toho, co bych chtěl. Věřím však stále, že osud a pár přátel mi budou alespoň trochu nakloněni a že se dílo přinejmenším zčásti vydaří. Ale vím, jak byste to měli dělat vy, pokud budete chtít v čemkoli podnikat. Rád poradím…:-)

>>

Než začnete podnikat

29.04.2008 10:21

Když tak pročítám stránky, které se věnují onomu světu (a CS komunitě nekomunitě zvlášť), nemohu se zbavit dojmu, že hodně věcí odněkud moc dobře znám. Dva moji kamarádi kdysi začali podnikat. Otevřeli si obchod s drogistickým zbožím. Pak přidali „barvy a laky“, koupili barák a v něm si otevřeli lepší a větší prodejnu… A pak, já netušil proč, se rozešli. Ne, nepřekvapilo mě to. Říkal jsem si, že asi každý chce jít svou cestou. A když jsem mluvil s každým zvlášť nějak mi začalo docházet…oni se ti kamarádi na život a na smrt nesnášejí – na život a na smrt. Byly doby, kdy by jeden za druhého dýchal. Ale teď? Konec. Já se bavím normálně s oběma. Mně nikdo z nich nikdy neublížil. U obou nakupuji, jen to jaksi dělím rovným dílem. A když někdy někomu z nich něco dám nebo prodám, bude to s vědomím, že si s tím bude dělat cokoli, co uzná za vhodné a co mu ta věc sama umožní. Na onom světě je to naprosto stejné. Pokud vím, v historii každý ctihodný vynálezce (vědec, filozof, programátor…) vždycky začínal s tím, že nějaké ty myšlenky a nápady tak trochu ukradl (dá se to říci i jinak – naučil se). Ve společnosti to tak nějak už chodí, nikdo na tom nic nezměníme. Může nás to štvát, můžeme se i rozčilovat, můžeme zkoušet i řešení prostřednictvím soudu, ale nic na tom stejně obecně nezměníme. Mám jednu radu pro ty, kteří se obávají, že by jejich myšlenky a díla někdo využil, kopíroval nebo snad je zneužil k vlastnímu obohacení. Nic nedělejte, o ničem nepřemýšlejte. A když se to snad přihodí, nikomu o tom neříkejte a nikomu to neukazujte a už vůbec nikomu to nedávejte ani neprodávejte.

Doplněk ze dne 11.6.2008 - ze stránky www.secondlife.cz/fakta-versus-pomluvy-v-second-life#comment-8939

Fakta versus pomluvy v Second Life

Motto

Pomluva a vražda jsou nevratné. Zabitému nic nevrátí život a pomluva se nedá odčinit žádným způsobem. (...) Každá pomluva vzniká na základě prospěchu pomlouvače, ať finančního či společenského, konkurenčního či politického, a cílem pomlouvačů je zničení oběti pomluvy. Pepa Nos, folkový zpěvák

Dnes jsem měl velmi zajímavý rozhovor s jedním českým uživatelem Second Life. Tento človíček obvinil jiného člověka z kopírování výrobků, které si můžete v této oblíbené hře pořídit za fiktivní peníze (Lindeny). To by bylo jistě v pořádku, kdyby takové obvinění probíhalo v přítomnosti dotyčného a on měl prostor se obhájit. V reálném světě většinou probíhá obvinění za přítomnosti obviněného a jeho pomocníka (advokáta), který dohlíží na spravedlivý proces.

V tomto případě však nelze o spravedlnosti mluvit. Bohužel jinak jistě závažné obvinění bylo vysloveno v nepřítomnosti. Navíc bylo vydáváno za fakta, ovšem bez předložení jasných důkazů. Co si o tom myslet? Dnes jsem s tímto človíčkem mluvil a vysvětlení mi poskytl on sám: "Evidentne si to ani jeden nerozmluvime, kazdy mame nazor a mame na nej pravo, stejne jako ty ji hajit, tak i ja na ni hazet spinu."

Človíček tedy objevil jistě poměrně netradiční právo házet špínu. Alespoň je upřímný a dokázal to přiznat. Pokud tedy chodíte ve světě Second Life, dávejte si na nejmenovaného človíčka pozor. Může vás pěkně umazat.

Pro zájemce o spravedlnost a fakta přidávám několik zajímavých odkazů, které vám možná trochu pomohou otevřít oči:
Ověřitelnost
Etický kodex novináře

Pro pořádek dodávám, že se celý případ netýká mojí osoby. Nejsem však zcela nezávislý, protože jde o jednu osobu, kterou v Second Life znám.

 
>>

Večer u táboráku ve Valutě

26.04.2008 20:08

Dnešní večer byl pro mne nakonec trochu sváteční. Rikimaru Darkstone uspořádal ve Valutě první večer u ohně. S opékáním špekáčků, se zpěvem tramspkých písniček. Byly kytary, zpívalo se...a asi ještě v době, kdy tohle píši, se tam nejspíše vysedává a zpívá. Lidí se na tom malem místečku u ohně sešlo hodně. Sekalo se mi to tedy pořádně. Najednou na mne příšla tesklivá nálada. Vzpomněl jsem si na pár lidí, které jsem na onom světě v secondlife už hodně dlouho nepotkal. Tak mě nakonec vysvobodila dcera, které jsem se musel jít trochu také věnovat :-).... Už se ale těším na další akci...třeba zase u ohně, když na ty diskotéky mě moc neužije....

>>

Konečně i obrázky

24.04.2008 13:05

Do fotogalerie jsem vložil i nějaké fotky z onoho světa. Zatím takové ty " já a ......"

>>

Stále na něčem pracuji, ale není to vidět

23.04.2008 11:24

Zkouším změnit vzhled webu...na onom světě jsem dokončil další hudební nástroj, nikomu ho nedám, nechám si ho :-).... Pracuji na nové výstavě obrazů...ale není to vidět. Třeba se dočkáte...

>>

Dneska jsem začal...snad jen tak neodejdu

21.04.2008 15:23

Našel jsem tyhle stránky na tvorbu webu. Zkusím to. Jak dlouho vydržím. Držím si palce.

 

>>
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Vyhledávání

© 2008 Fanda Ryba BwO